Hatékony Leszek!

Longevity: Alvásunk rejtett szuperereje - Út a hosszabb és hatékonyabb élethez

September 12, 2024 Tóth-Czere Péter Season 2 Episode 6

Küldj nekünk üzenetet!

A mai epizódban egy rendkívül fontos témát járunk körbe: az alvást és annak hatását a hatékonyságunkra. Akár épp most ébredtél, akár lefekvéshez készülődsz, ez az epizód mindenkinek tartogat valami hasznosat!

Beszélgetésünk során érintjük az alvás általános egészségügyi hatásait, valamint azt, hogyan befolyásolja fizikai és kognitív teljesítőképességünket. Célunk, hogy megértsük, miként segíthet az alvás a hatékonyságunk növelésében.

Vendégünk ezúttal is a rendszeresen visszatérő Kun Zoli, aki alváskutatóként rendkívül sokat tud mesélni arról, mit jelent számunkra az alvás, és miért olyan fontos, hogy jól aludjunk.

Az epizód során megvitatjuk:

  1. Az alvás jelentősége a mindennapi életünkben Feltárjuk, hogyan befolyásolja az alvás a napi teljesítményünket és hatékonyságunkat. Megtudhatjuk, hogy az előző éjszakai regeneráció mennyire alapvető a következő napi bevethetőségünk szempontjából.
  2. A jó és rossz alvás Megvizsgáljuk, mit jelent valójában a "jó alvás", és szembesülünk azzal a megdöbbentő statisztikával, hogy Magyarországon az emberek 60%-a rosszul alszik.
  3. A rossz alvás okai és következményei Beszélünk arról, miért priorizáljuk hátra az alvást, és hogyan jelzi szervezetünk, ha valami nincs rendben. Megtudhatjuk, hogy a rossz alvás következményei sokkal komolyabbak és hosszabb távúak lehetnek, mint gondolnánk.
  4. Személyes tapasztalatok és megfigyelések Megosztunk néhány személyes tapasztalatot az alvással kapcsolatban, beleértve azt is, hogy nem feltétlenül az alvás hossza, hanem annak minősége a meghatározó.
  5. Az alvás hatékonysága Megtudjuk, hogy az alvásnak is van hatékonysága, és hogy ez hogyan befolyásolja általános teljesítményünket.
  6. Praktikus tanácsok a jobb alvásért Beszélünk arról, hogyan befolyásolja mindennapi rutinunk változékonysága az alvásunkat, és milyen stratégiákat alkalmazhatunk a jobb alvás érdekében.

Ez az epizód tele van hasznos információkkal és gyakorlati tanácsokkal, amelyek segíthetnek javítani alvásminőségünket és ezáltal növelni hatékonyságunkat. Bármilyen szempontból szeretnénk hatékonyak lenni, az alvásra való odafigyelés és a jó regenerációs technikák elsajátítása kulcsfontosságú.

Ne hagyjátok ki ezt az izgalmas és informatív beszélgetést az alvásról és annak a hatékonyságunkra gyakorolt hatásáról!

Támogatónk:
NEXT Academy
www.nextacademy.hu

------

🎙 Itt éred el még a műsort🎙
https://hatekonyleszek.hu/podcast

Lépj be a Discord szerverre és beszélgessünk:
https://hatekonyleszek.hu/discord-login

✉️ Iratkozz fel a Hírlevélre ✉️
https://hatekonyleszek.hu/hirlevel

📌 Találkozzunk máshol is 📌
Discord: https://hatekonyleszek.hu/discord-login
TikTok: https://tiktok.com/@hatekonysag
Instagram: https://instagram.com/hatekonysag
Facebook: https://facebook.com/hatekonyleszek

Üzennél nekünk?
https://hatekonyleszek.hu/kapcsolat

A műsor készítője:
Tóth-Czere Péter
a NEXT Academy, személyes hatékonyság növelő módszertan társalapítója

People on this episode